Βρείτε μας στο Facebook: facebook.com/theopetra.culture . . . . . . . . . Το ιστολόγιό μας ενημερώνεται διαρκώς . . . Αν έχετε φωτό / βίντεο από πρόσφατες ή και παλαιότερες εκδηλώσεις στη Θεόπετρα, επικοινωνήστε μαζί μας

27/12/11

Ανακοίνωση για την εκδήλωση κοπής πίτας 2012

Ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας ανακοινώνει ότι  η κοπή πίτας για το νέο έτος θα γίνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 στην αίθουσα του συλλόγου.

Ώρα έναρξης της εκδήλωσης: 11.00 πμ.

24/12/11

Γιορτή Κατηχητικού την παραμονή Χριστουγέννων

Κάθε χρόνο παραμονή Χριστουγέννων στην αίθουσα της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου Θεόπετρας γίνεται χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του κατηχητικού. Μας τιμά με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ Σεραφείμ, καθώς και όλοι οι ιερείς του χωριού μας.


Έτσι και φέτος ο σύλλογος Θεόπετρας ήταν παρών και αρωγός στην εκδήλωση, προσφέροντας δώρα καθώς και γλυκίσματα στα παιδιά.







20/12/11

Μια φάτνη στην πλατεία

Με την κατασκευή μιας φάτνης, το Δ.Σ του συλλόγου Θεόπετρας θέλησε να “γλυκάνει” την πλατεία του χωριού και να θυμίζει σε όσους την βλέπουν την ταπεινότητα του θείου βρέφους.







12/12/11

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δέντρου


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και τον ερχομό των Γιορτών των Χριστουγέννων, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θεόπετρας κ. Σάντυ Αντωνίου - Μπακάλη διοργάνωσε μια εκδήλωση για όλα τα παιδιά του χωριού, καλώντας τα να πάρουν μέρος στο στολισμό του φυσικού έλατου που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Θεόπετρας και ήταν προσφορά του Δασαρχείου.

Τα παιδιά με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και φέρνοντας το καθένα απ' αυτά ένα δικό του στολίδι, με ενθουσιασμό και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στόλισαν ένα πανέμορφο δέντρο.

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να γράψουν με το δικό τους τρόπο τις ευχές για τις γιορτές που έρχονται στο βιβλίο ευχών - λεύκωμα και στο τέλος της εκδήλωσης ανταμείφθηκαν "γλυκά" για την συμμετοχή τους σ' αυτή τη από την πρόεδρο που μοίρασε γλυκίσματα και καραμέλες.

Αρωγός σε αυτή την εκδήλωση ήταν και ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Θεόπετρας που υποστηρίζει πάντα τέτοιες δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση των εθίμων και της παράδοσης.

Έπεται συνέχεια για την Τοπική Κοινότητα Θεόπετρας όπου θα συμμετάσχει στην "Παραμυθένια Πολιτεία" της Καλαμπάκας με δικό της σπιτάκι - περίπτερο.

 Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση (Πηγή: www.kalabakacity.gr)

















6/12/11

Ανακοίνωση για τη δημιουργία επίσημου site του Συλλόγου


Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, το διαδίκτυο μας παρέχει πολλά και σημαντικά εργαλεία ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις και ανάγκες  για επικοινωνία και κοινοποίηση των δράσεων και εκδηλώσεων του συλλογου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκινά μια νέα προσπάθεια, το ιστολόγιο (blog) του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου  Θεόπετρας.

Προς το παρόν και για 10-15 ημέρες, το site θα είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και ζητάμε την κατανόησή σας.

Φιλοδοξούμε να είμαστε κοντά σας επίσημα από το νέο έτος με ένα λειτουργικό, σύγχρονο και ενημερωμένο δικτυακό τόπο που θα αποτελεί το διαδικτυακό σημείο αναφοράς για την Θεόπετρα, τους κατοίκους αλλά και οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερώνεται για τα τοπικά δρώμενα, τα νέα και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο σύλλογός μας.


Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου